Warning: Undefined array key "schoolid" in /home/u621599107/domains/shotbyshot.hafaka.net/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

ערספואטיקה: הקולנוע לעומת האמנויות האחרות | אלדד בוגנים

גאמורה

גאמורה היא מתנקשת חייזרית ירוקה ובתו המאומצת של איל המלחמה הבין-גלקטי תאנוס. היא מצטרפת לשומרי הגלקסיה לאחר שבגדה באביה ומבקשת גאולה על מעשיה בעבר.

גאמורה הוא לוחמת מיומנת ובעל סגנון לחימה חינני וזריז. הריקוד, עם האלגנטיות והביטוי הפיזי שלו, יכול לייצג את דמותה היטב.

גרוט

גרוט הוא דמוי עץ דמוי אדם שיכול לומר רק את המשפט "אני גרוט". למרות אוצר המילים המצומצם שלו, הוא יוצר ידידות חזקה עם רוקט. לגרוט יש את היכולת לשקם ולתפעל חומר צמחי.

ציורים, עם השימוש שלהם בצבע, במרקם ובמשיכות מכחול, יכולים ללכוד את המהות והמשיכה החזותית של צורת העץ של גרוט. ניתן לתרגם את הצורות האורגניות והפרטים המורכבים של הענפים והעלווה של גרוט על קנבס באמצעות טכניקות ציור שונות.

יכולתו של גרוט לשקם ולתפעל חומר צמחי יכולה להיות מיוצגת חזותית באמצעות ציורים תוססים ודינמיים המתארים את הצמיחה והשינוי של עצים ואלמנטים טבעיים. ציורים יכולים להעביר את היופי, המיסטיקה וכוח החיים שגרוט מגלם.

בנוסף, הציורים מציעים תחושה של נצחיות, המאפשרת לצופים להעריך את דמותו של גרוט בצורה סטטית. כל משיכת מכחול וקומפוזיציה יכולה ללכוד את מהות הנוכחות של גרוט ולעורר חיבור עם הטבע.

פיטר קוויל

פיטר קוויל הוא אדם מכדור הארץ שהופך למנהיג שומרי הגלקסיה. יש לו חפץ רב עוצמה המכונה ה-Orb וידוע בשנינותו המהירה ובאהבתו לתרבות הפופ של שנות ה-80.

בהתחשב באהבתו של פיטר קוויל לתרבות הפופ של שנות ה-80 ולמיקסטייפ האיקוני שלו, הוא יכול להיות מיוצג על ידי מוזיקה. דמותו מגלמת את האנרגיה, הנוסטלגיה והרוח המרדנית המצויים לעתים קרובות במוזיקה.

רוקט

דביבון מהונדס גנטית עם כישרון להנדסה ולנשק. הוא ידוע באישיותו הסרקסטית והמהירה, כמו גם בקשר הקרוב שלו עם  גרוט.

בתיאטרון, שחקנים מביאים לחיים דמויות באמצעות הופעה, תוך שימוש בדיאלוג, שפת גוף והבעות פנים. השנינות המהירה, הסרקזם והאישיות האקספרסיבית של רוקט הם אבני היסוד של אמנות התיאטרון (שירה וספרות).

כישורי ההנדסה והכישרון של Rocket ליצור גאדג'טים באמצעות עיצוב במה ואפקטים מיוחדים, ולשפר את ההפקה הכוללת. בהתחשב בתכונות האופי של רוקט, תיאטרון אכן יכול להיות צורת אמנות מתאימה לייצג אותו.

דראקס המשמיד

דראקס הוא חייזר מקועקע כבד ושרירי שמחפש נקמה בת'אנוס על רצח משפחתו. דראקס לוקח הכל פשוטו כמשמעו, מה שמוביל לרגעים הומוריסטיים בסרט.

האופי המילולי והישר של דראקס קשור להיבט המילולי של הקולנוע. בקולנוע, המצלמה לוכדת את מה שנוכח פיזית מולה, והסיפור דורש לרוב רמה של ריאליזם, אפילו במסגרות פנטסטיות או בדיוניות.

דמותו של דרקס, עם הפרשנות המילולית שלו לשפה וגישתו הישירה למצבים, מתיישרת עם הרעיון של לכידת הפיזיות והערכים הריאליסטיים במצלמה.

בעוד שהקולנוע יכול לחקור גם אלמנטים דמיוניים ופנטסטיים, ההיבט המילולי של המדיום מבטיח שהדמויות ופעולותיהן ייראו משכנעות ויזואלית ומבוססות על מציאות פיזית. היבט זה תורם לחוויה הסוחפת של הקהל, ומאפשר לו להתחבר לסיפור ולדמויות ברמה מוחשית יותר.

לכן, הקשר של דראקס לקולנוע נעוץ בדרישת המדיום לריאליזם פיזי ובצורך שלו ללכוד את טבעו המילולי ונוכחותו הפיזית בצורה משכנעת ויזואלית.

מטפורות בסיס: החיים הם תנועה

שומרי הגלקסיה

שומרי הגלקסיה

בסרט “שומרי הגלקסיה”, הסצנה שבה החבורה פורצת מהכלא היא רגע מרכזי בסיפור. הסצנה מתרחשת בכלא חלל בעל אבטחה גבוהה בשם ה-Kyln. השומרים, שנתפסו ונכלאו מוקדם יותר בסרט, מעלים תוכנית לברוח ולפרוץ מהכלא. הסצנה עמוסה באקשן ומלאה באפקטים מיוחדים כאשר השומרים משתמשים ביכולות ובנשקים הייחודיים שלהם כדי להילחם בדרכם דרך השומרים ומערכות האבטחה. סצנת הפריצה מהכלא היא גם נקודת מפנה בסרט שכן היא מכינה את הבמה למשימת השומרים להציל את הגלקסיה מרונאן. הסצנה מלאה בהומור, מתח ורגעים מרגשים והיא מציגה את הכימיה בין הדמויות שהופכת את הצוות לכוח אדיר.
ב”שומרי הגלקסיה”, התפיסה המילולית של דראקס וחוסר ההבנה של ניבים, מטפורות וסרקזם הם נושא שחוזר על עצמו במהלך הסרט. הנה כמה דוגמאות של ציטוטים מהסרט הממחישים את המאפיין הזה שלו:
כשפיטר קוויל (כריס פראט) אומר “אני השותף שלך לריקוד” בהתייחס ללחימה ביחד, דראקס (דייב באוטיסטה) עונה “אני לא רוקד. אני מתנקש”.
בסצנה שבה הצוות דן בתוכנית, רוקט (בראדלי קופר) אומר “יש לי תוכנית כל כך טובה, אתה הולך לנשק אותי” דראקס, מבולבל, שואל “למה שאעשה את זה?”
כשגאמורה (זואי סלדנה) אומרת “הוא לא חבר, הוא עכברוש”, דראקס שואל “למה שתחזיק מכרסם כחיית מחמד?”
בסצנה שבה הצוות מנסה לחדור למתקן מאובטח, פיטר קוויל אומר “אנחנו פשוט נצטרך לאלתר”, דראקס מגיב “אני לא מבין את המילה הזו, אבל אני מוכן לתקוף”.

נוטינג היל

נוטינג היל

נוטינג היל הוא סרט קומדיה רומנטית שיצא לאקרנים בשנת 1999. קו העלילה עוקב אחר הרומן הבלתי סביר בין ויליאם ת’אקר, בעל חנות ספרים, ואנה סקוט, שחקנית אמריקאית מפורסמת. השניים נפגשים במקרה בחנות הספרים של וויליאם בנוטינג היל, לונדון ולמרות אורח חייהם השונה בתכלית, הם מתאהבים. הסרט בוחן את העליות והמורדות של מערכת היחסים ביניהם כשהם מנווטים את אתגרי התהילה והפרטיות. הוא כולל גם צוות משנה חזק כולל יו גרנט, ג’וליה רוברטס וריס איפאנס. הסרט בוים על ידי רוג’ר מישל ונכתב על ידי ריצ’רד קרטיס.
בסרט יש צילום שמראה את וויליאם הולך ברחובות לאחר שאנה נפרדה ממנו. המצלמה עוקבת אחריו תוך כדי הליכה, והרקע של הצילום משתנה מאביב לקיץ לסתיו לחורף, בעוד וויליאם נשאר אותו הדבר.

דמדומים ירח חדש

דמדומים ירח חדש

צילום זה משמש להעברת מצבה הרגשי של בלה וכיצד הזמן מתקדם, למרות שברון הלב והבדידות שלה. הסצנה הזו היא ייצוג רב עוצמה של רגשותיה של בלה ושל ההשפעה של החלטתו של אדוארד עליה.
הצילום ב”שחר מפציע – חלק 1″ בו בלה לבד בחדרה ועונות השנה מתחלפות סביבה דומה לצילום בנוטינג היל בו וויליאם מסתובב ברחובות לאחר שאנה נפרדה ממנו והעונות מתחלפות סביבו . שני הצילומים משמשים כדי להעביר את הרעיון שבעוד שהעולם סביב הדמות הראשית משתנה, הם תקועים באותו מצב רגשי, לא מסוגלים להמשיך הלאה מהרגשות שלהם כלפי האדם שהם אוהבים.
בשני הצילומים, חילופי העונות משמשים כמטאפורה לחלוף הזמן, המדגישה כיצד הזמן מתקדם ללא קשר למאבקים האישיים של האדם. הוא משמש גם ייצוג ויזואלי של המצב הרגשי של הדמות הראשית, כאשר שינוי העונות משקף את עומק שברון הלב והעצב שלה.
בנוסף, שני הצילומים יוצרים תחושת בידוד ובדידות עבור הדמות הראשית, תוך שימת דגש על הרעיון שהאדם שהם אוהבים כבר לא חלק מהחיים שלהם, והם נשארים לבד להתמודד עם התוצאות.

הבלתי משוחדים

הבלתי משוחדים

צילום הזווית הגבוהה ישירות מלמעלה מוסיפה גם להצגת כוחו ומעמדו. ההקבלה בין הספר שמגלח אותו, האישה שמצחצחת את ציפורניו והבחור שמצחצח את נעליו, מדגישה את נושא הטיפוח והשמירה על המראה הפיזי שלו, אלא גם המוניטין שלו. גם המטאפורה של “ניקוי” כ”הלבנה” נוכחת, שכן דמותו של קפונה מנסה לשמור על תדמית של כבוד ולגיטימציה למרות פעילותו הבלתי חוקית, נוכחות עיתונאים, שניתן לראותם כידידים עם קפונה ושותפים לשמירה על תדמיתו כדמות עוצמתית ומכובדת, מחזקת עוד יותר את הנושא הזה.
הסצנה מקבלת תפנית דרמטית כאשר הספר חותך בטעות חתך קטן בפניו של אל קפונה, ובעודנו אומרים את השורה הבאה על כך שאין אלימות מצדו, אנו רואים שיש לו דם על ידו הימנית, תוך שימת דגש על המטאפורה של ” דם על ידיו” ומציע כי למרות ניסיונותיו לשמור על תדמית מצוחצחת, המציאות של פעילותו האלימה והפלילית היא בלתי נמנעת. השימוש במטאפורה של “לבן נקי” ובדימויים של “דם על הידיים” בסצנה זו היא דרך יעילה להעביר את הנושא של שמירה על תדמית ציבורית והמציאות האפלה יותר שמסתתרת מתחתיה.

נוטינג היל - אייל גולן

נוטינג היל - אייל גולן

אייל גולן דמעות

אייל גולן דמעות

Waking life

Waking life

"Waking Life" הוא סרט אנימציה אמריקאי למבוגרים משנת 2001 בבימויו של ריצ'רד לינקלייטר. הסרט הוא חקר פילוסופי של טבע המציאות, החלומות והתודעה.

הסרט עוקב אחר סיפורו של אדם אלמוני שנתקע במצב דמוי חלום ועובר סדרה של שיחות סוריאליסטיות, מופשטות ופילוסופיות עם אנשים שונים. הגיבור אינו מסוגל להתעורר ממצב זה, וכאשר הוא מקיים אינטראקציה עם הדמויות הללו, הוא מתחיל להטיל ספק בטבע המציאות ובזהותו שלו.

במהלך הסרט הוא נתקל במפגשים עם פילוסופים, מדענים ואמנים שמתלבטים בנושאים כמו רצון חופשי, משמעות החיים וקיום מציאות אובייקטיבית. סגנון האנימציה של הסרט הוא רוטוסקופ, מה שמעניק לדמויות איכות חלומית וקולחת.

"Waking Life" הוא סרט מעורר מחשבה המזמין את הקהל להטיל ספק בתפיסות המציאות שלו ומעודד אותם להתחשב באמונות ובפילוסופיות שלו.

שואוריל תלמידים

שואוריל תלמידים

החברה הטובים

החברה הטובים